Dakisolatie

Een dak zonder isolatie? Het is één van de grootste energieverspillers. Met goede isolatie van uw dak of zolder bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Bovendien gaat uw wooncomfort er flink op vooruit.

Besparen met dakisolatie

Door een ongeïsoleerd dak gaat een niet onaanzienlijke hoeveelheid warmte verloren. Gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende technieken om bestaande dakconstructies goed te isoleren. Welke het best geschikt is voor een specifieke situatie hangt uiteraard af van het soort dak (plat of hellend) en van eventueel reeds uitgevoerde isolatiemaatregelen.

Hellende daken isoleren aan de binnenzijde

Hellende daken (vrijwel altijd schuine daken afgewerkt met dakpannen) zijn aan binnen en buitenzijde te isoleren. Vaak wordt het isolatiemateriaal (aan de binnenkant) tegen het dakbeschot aangebracht. Hierbij kan een grotere isolatiedikte worden bereikt, maar het heeft als nadeel dat het ingrijpend kan zijn, zeker als het om een ruimte gaat die bijvoorbeeld als slaapkamer in gebruik is. Denk daarbij aan het aftimmeren, schilderen en verplaatsen van electra.

Vrijblijvende offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Maak een keuze*

Vlieringsisolatie

Soms is het ook mogelijk om niet het dak maar de ruimte tussen de bovenste verdieping en het dak zelf te isoleren van de verblijfs­ruimtes. Dat is bijvoorbeeld het geval bij niet begaanbare vlieringen. In dat geval worden isolatiematerialen op de vlieringvloer aangebracht of wordt isolatiemateriaal in de vorm van losse vlokken/los materiaal op de vliering aangebracht.

Het zal duidelijk zijn dat het uitvoeren van al deze isolatiemaatregelen vakwerk is. Alleen het vakkundige isolatiebedrijf is bekend met de mogelijkheden voor het isoleren van de verschillende dakconstructies. Hij kent de mogelijkheden maar ook de valkuilen en zal zorgen dat gekozen wordt voor een isolatiemethode die geen gevaar oplevert voor aantasting van de constructie

Zo werkt het

Er zijn dus diverse technieken om bestaande dakconstructies goed te isoleren. Welke het best geschikt is voor uw specifieke situatie hangt af van het soort dak. Gaat het om isolatie van een plat, schuin of hellend dak? Is het verstandig om het dakbeschot te isoleren? Ook is het afhankelijk van eventueel reeds uitgevoerde isolatiemaatregelen. Zo kunnen we uw zolder van binnenuit isoleren of na-isoleren door isolatiemateriaal aan te brengen tegen het dakbeschot of de dakspouw. In aanvulling op dakisolatie is het ook mogelijk om zoldervloer isolatie uit te voeren.

Ook voor u!

In vrijwel alle woningen is isolatie van het dak mogelijk. Wilt u graag meer wooncomfort? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, besparing en kosten van dakisolatie. Uiteraard geven we u ook graag informatie over andere vormen van isolatie; ook voor bodemisolatie van uw kruipruimte, vloerisolatie en spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden voor uw woning? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.