Bodemisolatie

Uw energierekening én het milieu plukken beide de vruchten van bodemisolatie. Door de kruipruimte onder uw huis te isoleren, gaat er veel minder warmte verloren. Vooral interessant voor huizen met een vochtige, lage kruipruimte.

Besparen met bodemisolatie

Het is ook mogelijk de kruipruimte te voorzien van een bodemisolatiesysteem. Op de bodem van de kruipruimte wordt dan isolatiemateriaal aangebracht. Een van de daarvoor in aanmerking komende manieren, bestaat uit een dikke laag isolerende EPS korrels of EPS chips.

De isolatielaag bedekt de vochtige kruipruimtebodem geheel en vormt zo een prima isolatie. De verdamping vanuit de vaak natte bodem wordt door bodemisolatie verminderd waardoor ook mogelijke vochtproblemen worden teruggedrongen. Het vochttransport uit de kruipruimte wordt sterk verminderd en het warmteverlies vanuit de woning wordt beperkt.

Vrijblijvende offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Maak een keuze*

De voordelen

  • Geen koude voeten meer: veel kou komt uw huis binnen via de vloer. Door bodemisolatie houdt uw huis aanzienlijk meer warmte vast en verdwijnt er geen kou meer via de onderste laag van uw woning of bedrijf. Dit zorgt voor een hogere temperatuur van zowel de vloer, als uw gehele woning of pand. U heeft dus geen verdere vloerverwarming meer nodig!
  • Energiebesparing en een beter milieu door kruipruimte-isolatie: het isoleren van de bodem gaat warmteverlies tegen. Hierdoor zullen uw energierekeningen aanzienlijk worden verlaagd. Ook heeft het verminderde energieverbruik positieve invloed op het milieu.
  • Geldbesparing en een korte terugverdientijd van de kosten: doordat uw energiekosten verlagen, bespaart u jaarlijks veel geld. Hierdoor heeft u al snel de kosten van de isolatie terugverdiend. Vanaf dan maakt u een aanzienlijke winst zonder dat u er zelf nog iets voor hoeft te doen.
  • De vochtigheid binnen neemt sterk af: een groot voordeel van vloer- en bodemisolatie is dat de luchtvochtigheid in uw woning of pand sterk afneemt. Hierdoor zult u minder last hebben van schimmel, huisstofmijt en zilvervisjes.
  • Investering in de toekomst: door de besparingen die u door middel van isolatie bereikt, doet u een is goede investering. U verdient de kosten snel terug. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning of bedrijfspand.
  • Goed voor uw gezondheid: vloer- en bodemisolatie verminderen beide vocht en kou in uw woning of op uw werkplek. Hierdoor zal ziekte in sommige gevallen worden voorkomen. Daarnaast werkt isolatiemateriaal brandwerend en dus maakt het uw woning of bedrijf veiliger.

Zo werkt het

Bij bodemisolatie brengen wij een isolatielaag aan die de vochtige kruipruimtebodem geheel bedekt. De verdamping vanuit deze vaak natte bodem wordt door bodemisolatie verminderd. Zo dringen we ook mogelijke vochtproblemen terug. Het vochttransport uit de kruipruimte wordt sterk verminderd en het warmteverlies vanuit de woning wordt beperkt. Bij bodemisolatie isoleren wij uw woning vanuit de kruipruimte. Is de kruipruimte niet toegankelijk? Dat is geen probleem; er zijn ook mogelijkheden om uw woning van buitenaf te isoleren.

Ook voor u!

In vrijwel alle woningen is isolatie van de bodem mogelijk. Wilt u graag meer wooncomfort? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, besparing en kosten van bodemsolatie. Uiteraard geven we u ook graag informatie over andere vormen van isolatie; ook voor bodemisolatie van uw kruipruimte, dakisolatie en spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden voor uw woning? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.